Leesten, een jonge wijk

Leesten is een wijk in het zuidoosten van Zutphen met circa 10.000 inwoners. De bouw van de wijk begon 1992 met het westelijk deel en is anno 2020 nog steeds gaande in het oostelijk deel, met een totaal van circa 3500 woningen. De wijk wordt van west naar oost gebouwd.

De wijk is officieel ingedeeld in Leesten-Oost en Leesten-West. Leesten-west is inmiddels klaar en bestaat uit de deelgebieden: Laaksche buurt, Ooyerhoek, de Enk en Eme. Leesten-Oost bestaat uit drie deelgebieden: Het Looër Broek, De Looër Enk en Het Looër Woud. Leesten-Oost is deels nog in ontwikkeling. Op de hoogte blijven van alle nieuwbouwontwikkelingen in Leesten? Nieuwbouw in Leesten Oost

De wijk is vernoemd naar de buurtschap Leesten. De wijk is in het noordelijke deel van het buurtschap gebouwd. Leesten was oorspronkelijk een buurtschap van het dorp Warnsveld en vormde het zuidelijke buitengebied van dat dorp. In Leesten wonen veel jonge gezinnen, er is een buurtcentrum De Mene, er zijn scholen, sportverenigingen en een openbare buiten skatebaan. 

Een overzichtskaart met diverse activiteiten in Leesten: locatiekaart Leesten met activiteiten

In contact komen met de wijkregisseur? Wijkregisseur en aanspreekpunten Leesten